1

Onderwerp: jenkins en automatische deployments, iemand?

De volgende POC ben ik aan het uitwerken met de digital ocean cloud. Ik vroeg mij af of mensen er ervaring mee hebben.

Voor 'automatische' cut overs en deployments wil ik elke nacht een server afbreken en eentje opbouwen. Dit doe ik nu al in de thuissituatie, maar nu met een server in de cloud die ik gebruik: Voor als nog met een LB er voor. Dit, zodat ik niet hoef te stoeien met DNS en rDNS. De server(s) zullen MTA's zijn.

Tools of the trade
1. Kickstart file
2. Ansible
3. Gitlab
4. Jenkins
5. Glusterfs
6. Loadbalancer

Glusterfs voor het in sync houden van de data. Elke nacht destroyed Jenkins een server, nadat er eentje is opgebouwd met 'succes' en een nieuwe iteratie van Ansible, zodat de installatie 'idempotent' is. Daarna sync'ed glusterFS alle data en houdt deze in sync en destroyed hij de oude. De volgende dag pakt hij de andere node. Idee is om dit als een soort POC te maken voor in de hackspace, zodat engineers kunnen spelen met de gehele keten. Probleem is dat er echt enorm veel abstractie lagen en tools nodig zijn. Om deze keten te kennen is het leuk om een proeftuin te bouwen. Waar ik eigenlijk heen wil: Heeft iemand hier al ervaring mee? Achtergrond: https://puppet.com/blog/how-to-continuo … enterprise en terwijl ik dit allemaal tikte dacht ik 'mijn god, de bullshit bingo kaart zit vol'

ACAB: All computers are broken. https://medium.com/message/everything-i … e5f33a24e1 "I've decided that you need gray hair and hemorrhoids to be a consultant.
The gray hair makes you look distinguished & the hemorrhoids make you look concerned."

Re: jenkins en automatische deployments, iemand?

Dit soort dingen vond ik vroegah heeeerrrrlijk. Moet er nu niet meer aan denken. Hoewel... als je de tijd hebt blijft het een superlekkere puzzel.