1

Onderwerp: Wil je geld verdienen met ethical hacken?

Wil je geld verdienen met ethical hacken? Diverse ondernemingen zijn op zoek naar ethical hackers, of schrijven contests uit waar je aan kunt deelnemen. Je gebruikt je vaardigheden als hacker om bepaalde problemen bloot te leggen, of aandacht te vragen voor risico’s die mensen lopen. Uiteraard werk je in dienst van een onderneming of instelling, maar tijdens het geld verdienen met ethical hacken heb je in principe de vrijheid om dat te doen waar je goed in bent. Zorg er met het ethical hacken voor dat je de wereld een stukje veiliger maakt, door aan te geven wat er anders mogelijk is.

Awareness creëren
Je kunt onder andere geld verdienen met ethical hacken door awareness te creëren. Verschillende ondernemingen zijn zich goed bewust van de risico’s die er spelen, maar krijgen dat niet uitgelegd aan hun klanten of binnen de diverse lagen van het bedrijf. Je kunt dan geld verdienen met ethical hacken, door aan te tonen wat er mogelijk is indien er niets aan de beveiliging gebeurt. Laat zien hoe gemakkelijk je gegevens van iemand kunt achterhalen, of hoe je in een bestaand systeem in kunt breken.

Fouten in de code opsporen
Daarnaast kun je geld verdienen met ethical hacken door specifiek op zoek te gaan naar fouten in een bepaalde code of in een bepaald beveiligingssysteem. Bedrijven schrijven wedstrijden voor het ethical hacken uit, waarin je samen met andere hackers de kans krijgt om zo snel mogelijk door de beveiliging heen te breken. Het bedrijf wil deze informatie uiteraard graag gebruiken om na te gaan hoe het voor een betere beveiliging kan zorgen. Je kunt geld verdienen met ethical hacken door de problemen bloot te leggen en met je vaardigheden voor een stukje inzicht bij het bedrijf te zorgen.

Motivatie voor ethical hacken
Houd er echter rekening mee dat je geld kunt verdienen met ethical hacken, maar dat de motivatie bij de echte ethical hackers eigenlijk ergens anders vandaan zal komen. Doe dit vooral omdat je het leuk vindt, omdat het voor jou een stukje entertainment is. Daarnaast kan je denken aan een motivatie als ‘survival’ of ‘social life’, twee begrippen die je kunnen helpen de motivatie te vinden om ethisch te gaan hacken. Je kunt geld verdienen met ethical hacken, maar zorg er vooral voor dat je er plezier in hebt en je er voldoening uit kunt halen door steeds nieuwe technieken en vaardigheden aan te leren.

Leuk? Lees dan het hele artikel hier

2

Re: Wil je geld verdienen met ethical hacken?

Mischien eerst eens uitzoeken wat hacken eigenlijk is, voordat je dergelijke verhalen neerplempt....

Pascal's Blobfree Homepage
Een dag geen NedLinux is een dag niet geleefd

Re: Wil je geld verdienen met ethical hacken?

De zoveelste wervings- en selectie post van deze "forum gebruiker". Ik word er niet vrolijk van.

Als je voor een verdieping niet de diepte in moet, maar de hoogte, waarom heet het dan ....

Re: Wil je geld verdienen met ethical hacken?

En we hebben een spammert!

5

Re: Wil je geld verdienen met ethical hacken?

MeneerJansen schreef:

De zoveelste wervings- en selectie post van deze "forum gebruiker". Ik word er niet vrolijk van.

Waar moet ie anders zoeken voor Linux experts? Op een Windows forum??? icon_mrgreen icon_mrgreen icon_mrgreen

Mijn laptop:
MSI GE70-2PE*Quad core Intel Core i7-4710HQ*Kingston 16 GB RAM*Intel 4th Gen. Integr. GPU/NVidia GeForce GTX860M*Qualcomm Atheros Killer E2200/Intel Wireless 3160

Persoonlijke Linux Mint site

6

Re: Wil je geld verdienen met ethical hacken?

Wel, er is helemaal niets op tegen om aan te geven dat je op zoek bent naar mensen.
We hebben er zelf alhier een plekje voor (vraag en aanbod.)
Waar ik meer moeite mee heb is het posten van een nietszeggend verhaal als zijnde nieuws, terwijl het gewoon om ordinaire reclame gaat.
NedLinux is altijd een reclame vrij forum geweest.
Als er al reclame gemaakt mag worden, dan in het belang van NedLinux en voor niemand anders.

Pascal's Blobfree Homepage
Een dag geen NedLinux is een dag niet geleefd