1

Onderwerp: Tweed scherm wordt herkend, maar blijft gewoon zwart

Hieronder vinden jullie de pc-configuratie waarmee ik werk. Is het een driverprobleem? Mogelijks! ik weet het niet. Ik ben -dan ook een ecjte LINUX-leek.
De tweede monitor wordt herkend, maar verder niets. Dezelfde configuratie werkte prima onder Windows 10. Aangesloten met HDMI en Display Port, maar geen enkel verschil.


System:    Host: jokry-Venue-11-Pro-7130-vPro Kernel: 4.15.0-22-generic x86_64
           bits: 64 gcc: 7.3.0
           Desktop: Gnome 3.28.1 (Gtk 3.22.30-1ubuntu1)
           Distro: Ubuntu 18.04 LTS
Machine:   Device: portable System: Dell product: Venue 11 Pro 7130 vPro v: 00 serial: N/A
           Mobo: Dell model: 066NXF v: A00 serial: N/A
           UEFI: Dell v: A19 date: 08/31/2016
Battery    BAT0: charge: 34.0 Wh 100.0% condition: 34.0/34.0 Wh (100%)
           model: Samsung SDI DELL VJF0X4AM status: Full
           hidpp__0: charge: N/A condition: NA/NA Wh
           model: Logitech Wireless Mouse M315/M235 status: Discharging
CPU:       Dual core Intel Core i5-4300Y (-MT-MCP-)
           arch: Haswell rev.1 cache: 3072 KB
           flags: (lm nx sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx) bmips: 6385
           clock speeds: max: 2300 MHz 1: 1045 MHz 2: 934 MHz 3: 900 MHz
           4: 922 MHz
Graphics:  Card: Intel Device 0a1e bus-ID: 00:02.0
           Display Server: x11 (X.Org 1.19.6 ) driver: i915
           Resolution: 1920x1080@59.99hz, 1920x1080@60.00hz
           OpenGL: renderer: Mesa DRI Intel Haswell
           version: 4.5 Mesa 18.0.0-rc5 Direct Render: Yes
Audio:     Card-1 Intel 8 Series HD Audio Controller
           driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:1b.0
           Card-2 Intel Haswell-ULT HD Audio Controller
           driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:03.0
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k4.15.0-22-generic
Network:   Card: Intel Wireless 7260 driver: iwlwifi bus-ID: 01:00.0
           IF: wlp1s0 state: up mac: <filter>
Drives:    HDD Total Size: 1128.2GB (22.7% used)
           ID-1: /dev/sda model: LITEONIT_LJT size: 128.0GB temp: 0C
           ID-2: USB /dev/sdb model: BUP_Slim_RD size: 1000.2GB temp: 0C
Partition: ID-1: / size: 117G used: 39G (36%) fs: ext4 dev: /dev/sda2
RAID:      No RAID devices: /proc/mdstat, md_mod kernel module present
Sensors:   System Temperatures: cpu: 58.0C mobo: N/A
           Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info:      Processes: 263 Uptime: 2:22 Memory: 2822.5/3850.0MB
           Init: systemd runlevel: 5 Gcc sys: N/A
           Client: Shell (bash 4.4.191) inxi: 2.3.56