Mijn pc's

Plaats reactie
Gebruikersavatar
vi coactus
Berichten: 228
Lid geworden op: zo jan 19, 2020 12:02 pm

Mijn pc's

Bericht door vi coactus »

Geen idee waardoor het is. Voeding? Gaat gewoon ploep uit zoals wanneer de stroom uitvalt.
Laatst gewijzigd door vi coactus op zo aug 09, 2020 11:30 am, 1 keer totaal gewijzigd.
pascal
Berichten: 168
Lid geworden op: za jan 18, 2020 9:36 pm

Re: Pc kapot

Bericht door pascal »

hmmm hoe lang na inschakelen ?
voeding gewoon stuk ?
hoe oud is die ?
kan een slechte elco zijn he
Vivo ergo onus
Gebruikersavatar
vi coactus
Berichten: 228
Lid geworden op: zo jan 19, 2020 12:02 pm

Re: Pc kapot

Bericht door vi coactus »

Het is allemaal niet ancient, maar ook niet het nieuwste.
Er staat geen specifieke tijd me bij. En ook noet dat pc druk was.
Verder lijkt hij goed te werken, maar wil niet mn data opslag enzo vernielen.
Gebruikersavatar
Pitmaster
Berichten: 21
Lid geworden op: di jan 28, 2020 4:50 pm
Locatie: Krimpen aan den IJssel
Contacteer:

Re: Pc kapot

Bericht door Pitmaster »

En? Is ie al weer gemaakt?
Pit
Ubuntu server 18.04 LTS
Workstation Ubuntu 20.04 LTS
Laptop Ubuntu 18.05 LTS
Docent ICT MBO
Gebruikersavatar
vi coactus
Berichten: 228
Lid geworden op: zo jan 19, 2020 12:02 pm

Re: Pc kapot

Bericht door vi coactus »

Nope. Heb een 650W voeding via m'n vader, maar krijg een oude connector niet uit de behuizing. En vanwege rug kan ik niet lang bezig zijn, dus zit via telefoon.
Gebruikersavatar
Pitmaster
Berichten: 21
Lid geworden op: di jan 28, 2020 4:50 pm
Locatie: Krimpen aan den IJssel
Contacteer:

Re: Pc kapot

Bericht door Pitmaster »

robert schreef: do jan 30, 2020 1:12 pm Nope. Heb een 650W voeding via m'n vader, maar krijg een oude connector niet uit de behuizing. En vanwege rug kan ik niet lang bezig zijn, dus zit via telefoon.
Als je in de buurt van school zou wonen zou ik zeggen kom langs met dat ding.
https://goo.gl/maps/G5rFmxe9ySpZ18SB8

Pit
Ubuntu server 18.04 LTS
Workstation Ubuntu 20.04 LTS
Laptop Ubuntu 18.05 LTS
Docent ICT MBO
Gebruikersavatar
vi coactus
Berichten: 228
Lid geworden op: zo jan 19, 2020 12:02 pm

Re: Pc kapot

Bericht door vi coactus »

Niet echt in de buurt. Ben in totaal 4u bezig geweest met voedingwissel :')
Heb die metalenrandbescherming eruit getrokken en toen lukte het wel.

Hij draait nu al een paar uur.
Gebruikersavatar
vi coactus
Berichten: 228
Lid geworden op: zo jan 19, 2020 12:02 pm

Re: Pc kapot

Bericht door vi coactus »

For faen i helvete, knalt hij weer uit.
Gebruikersavatar
vi coactus
Berichten: 228
Lid geworden op: zo jan 19, 2020 12:02 pm

Re: Pc kapot

Bericht door vi coactus »

'Nieuwe' PC.
Afbeelding
Komt natuurlijk wel een virtual box op draaien, cores en geheugen genoeg. :)
Helaas werkt de front-usb niet.

En zijn wel meer rare dingen, m'n videokaart is bijvoorbeeld te hoog. En allemaal van die hendeltjes zitten niet goed dicht, mag m'n vader naar kijken.
Gebruikersavatar
cybertinus
Site Admin
Berichten: 48
Lid geworden op: za jan 18, 2020 9:18 pm
Contacteer:

Re: Pc kapot

Bericht door cybertinus »

Dat is geen slechte PC idd. Genoeg performance erin. Maar waarom heb je een server CPU in je desktop zitten? :) Maakt de koeling daarvan ook niet heel veel herrie?
Gebruikersavatar
vi coactus
Berichten: 228
Lid geworden op: zo jan 19, 2020 12:02 pm

Re: Pc kapot

Bericht door vi coactus »

Ik heb er nog niet veel mee gedaan, tot nu toe is hij een stuk stiller dan m'n pc.
Gebruikersavatar
cybertinus
Site Admin
Berichten: 48
Lid geworden op: za jan 18, 2020 9:18 pm
Contacteer:

Re: Pc kapot

Bericht door cybertinus »

Ah, ok. Dan is het prima he! Lekker zo laten dan
Gebruikersavatar
vi coactus
Berichten: 228
Lid geworden op: zo jan 19, 2020 12:02 pm

Re: Pc kapot

Bericht door vi coactus »

Ik heb dus die pc he met Intel(R) Xeon(R) CPU E5-2650 v3 @ 2.30GHz en Nvidia GTX 2070Ti.
Zoals je in andere topic kunt zien gebruik ik veel tabs.
Een blik in top op een moment zonet.
Afbeelding
Tig keer Web content, Cpu gebruik van sommige dingen gaat soms ook even over de 100%. Maar geheugen is er genoeg vrij.
Een deel is ingenomen door een virtualbox. De zombie apocalyps is bij mij begonnen inderdaad.
Maar goed, dat was de inleiding zeg maar.

De klacht is... Mijn youtube heeft regelmatig haperingen in het geluid. Van mpv weet ik even niet zeker meer (tot nu toe iig nog niet). Maar spotify heeft het in ieder geval niet.
Hoe ga ik achter de oorzaak komen? Heb al een plugin geprobeerd die h264 forceert, maar ook dan die stotters.
Heb iig genoeg ideeën voor plugins voor firefox voorzover ze niet al bestaan.

Oja naast de klacht.. Die CPU is toch niet echt langzaam?? Leuk dat hij veel cores heeft enzo, maar de kracht per core moet natuurlijk niet te laag zijn.
iswrong
Berichten: 103
Lid geworden op: ma feb 10, 2020 9:16 am

Re: Pc kapot

Bericht door iswrong »

robert schreef: ma apr 06, 2020 11:15 pm De klacht is... Mijn youtube heeft regelmatig haperingen in het geluid. Van mpv weet ik even niet zeker meer (tot nu toe iig nog niet). Maar spotify heeft het in ieder geval niet. [...] Oja naast de klacht.. Die CPU is toch niet echt langzaam?? Leuk dat hij veel cores heeft enzo, maar de kracht per core moet natuurlijk niet te laag zijn.
Aan de CPU zal het iig niet liggen, een Xeon van 2014 zou geen problemen hebben met het software-decoderen van H.264 of VP9. Hiervoor had ik een Xeon uit 2012 en die deed prima 4K content met software decoding. Uiteraard ga je wel veel meer energie verspillen en fan noise krijgen met software decoding. Maar Firefox doet alleen hardware decoding van H.264 op Wayland letterlijk sinds gisteren (via VA-API). Hardware decoding van andere codecs wordt in Firefox 76 waarschijnlijk aangezet. Anyway, geen idee wat het probleem is, je geeft maar weinig informatie. Zie iets in de systeemlogs, spuugt Firefox zelf iets zinnigs uit?

Verder is dat een prima CPU -- veel cache, AVX2 (veel nieuwe CPUs hebben nog geneens AVX512) en ok GeekBench score per core. Niets om je voor te schamen ;).
Gebruikersavatar
vi coactus
Berichten: 228
Lid geworden op: zo jan 19, 2020 12:02 pm

Re: Pc kapot

Bericht door vi coactus »

Gelukkig maar :)
Ja ik weet niet wat ik moet vinden, ben tot nu toe nog niets tegengekomen.
Het probleem speelt zich ook niet altijd af. Ik heb nu tig tig tabs meer vanwege programmeren en alles loopt soepel.
Lijkt echt in dingen van "Web Content" te zitten.

Code: Selecteer alles

ps -A |grep -i 'web content' | wc -l
24
Gebruikersavatar
vi coactus
Berichten: 228
Lid geworden op: zo jan 19, 2020 12:02 pm

Re: Pc kapot

Bericht door vi coactus »

Code: Selecteer alles

top - 09:21:59 up 26 days, 12:57, 44 users,  load average: 3.25, 3.17, 3.21
Tasks: 625 total,   1 running, 622 sleeping,   1 stopped,   1 zombie
%Cpu(s):  3.6 us,  1.1 sy,  0.0 ni, 95.0 id,  0.0 wa,  0.0 hi,  0.2 si,  0.0 st
MiB Mem :  64380.4 total,   5073.8 free,  50245.2 used,   9061.4 buff/cache
MiB Swap:   9499.0 total,   4085.2 free,   5413.7 used.  11821.1 avail Mem 
Dit ziet er ook niet zo geweldig uit, hoge load en zelfs een hoop swap in gebruik. Heb meer ram nodig :)
iswrong
Berichten: 103
Lid geworden op: ma feb 10, 2020 9:16 am

Re: Pc kapot

Bericht door iswrong »

robert schreef: vr apr 10, 2020 9:35 am Dit ziet er ook niet zo geweldig uit, hoge load en zelfs een hoop swap in gebruik. Heb meer ram nodig :)
Wat doe je dan? Ik zou waarschijnlijk eens moeten updaten van 16GB naar 32GB, maar m'n machine is *nooit* traag. Het zou natuurlijk kunnen dat swappen goedkoop is omdat ik een NVMe SSD heb.
Gebruikersavatar
vi coactus
Berichten: 228
Lid geworden op: zo jan 19, 2020 12:02 pm

Re: Pc kapot

Bericht door vi coactus »

iswrong schreef: vr apr 10, 2020 11:26 am
robert schreef: vr apr 10, 2020 9:35 am Dit ziet er ook niet zo geweldig uit, hoge load en zelfs een hoop swap in gebruik. Heb meer ram nodig :)
Wat doe je dan? Ik zou waarschijnlijk eens moeten updaten van 16GB naar 32GB, maar m'n machine is *nooit* traag. Het zou natuurlijk kunnen dat swappen goedkoop is omdat ik een NVMe SSD heb.
Ik heb veel programma's openstaan, waaronder browsers met honderden tabs. Nu was dat vroeger niet zo'n probleem, maar met de zooi die tabs tegenwoordig allemaal laden wordt het steeds zwaarder. Daarnaast heb/had ik nog een VM draaien met veel geheugen toegewezen.
Ik ben nu ook af en toe maar op tab-sluit-jacht.

Wat is CPU en geheugen (en allicht stabiliteit) technisch beter: Gewoon een venster met x tabs, of drie vensters met i j en k tabs verdeeld per onderwerp?
Gebruikersavatar
vi coactus
Berichten: 228
Lid geworden op: zo jan 19, 2020 12:02 pm

Re: Mijn pc's

Bericht door vi coactus »

Staat ook jouw pc naast jou te stomen?
Ik heb een load van

Code: Selecteer alles

$ uptime 
 11:29:47 up 17 days,  5:23, 23 users,  load average: 1.75, 2.13, 2.23
Nu is dat niet echt laag, maar ook weer niet mega hoog toch?
Lm-sensors geeft momenteel:

Code: Selecteer alles

$ sensors
coretemp-isa-0000
Adapter: ISA adapter
Package id 0:  +47.0°C  (high = +80.0°C, crit = +90.0°C)
Core 0:        +39.0°C  (high = +80.0°C, crit = +90.0°C)
Core 1:        +40.0°C  (high = +80.0°C, crit = +90.0°C)
Core 2:        +38.0°C  (high = +80.0°C, crit = +90.0°C)
Core 3:        +40.0°C  (high = +80.0°C, crit = +90.0°C)
Core 4:        +41.0°C  (high = +80.0°C, crit = +90.0°C)
Core 8:        +39.0°C  (high = +80.0°C, crit = +90.0°C)
Core 9:        +42.0°C  (high = +80.0°C, crit = +90.0°C)
Core 10:       +43.0°C  (high = +80.0°C, crit = +90.0°C)
Core 11:       +43.0°C  (high = +80.0°C, crit = +90.0°C)
Core 12:       +41.0°C  (high = +80.0°C, crit = +90.0°C)

coretemp-isa-0001
Adapter: ISA adapter
Package id 1:  +46.0°C  (high = +80.0°C, crit = +90.0°C)
Core 0:        +39.0°C  (high = +80.0°C, crit = +90.0°C)
Core 1:        +36.0°C  (high = +80.0°C, crit = +90.0°C)
Core 2:        +38.0°C  (high = +80.0°C, crit = +90.0°C)
Core 3:        +41.0°C  (high = +80.0°C, crit = +90.0°C)
Core 4:        +39.0°C  (high = +80.0°C, crit = +90.0°C)
Core 8:        +39.0°C  (high = +80.0°C, crit = +90.0°C)
Core 9:        +41.0°C  (high = +80.0°C, crit = +90.0°C)
Core 10:       +40.0°C  (high = +80.0°C, crit = +90.0°C)
Core 11:       +40.0°C  (high = +80.0°C, crit = +90.0°C)
Core 12:       +39.0°C  (high = +80.0°C, crit = +90.0°C)

Mijn GPU is nu 61°C, dat is zonder actieve koeling dacht ik. Koeling begon net even te draaien en nu is hij weer uit, hij zal dus wel een hysterese rond de 59/60 graden hebben. Volgens mij zijn dit ook de ventilatoren die veel lawaai maken.
Maar graka aanpassen blijft toch wat lastiger dan even een andere koeler op je CPU.
Plaats reactie